Archiv 2022

zprávy
30.12.2022

Místo dosavadní Obchodní akademie a Střední odborné učiliště nově Obchodní akademie a střední škola polytechnická Veselí nad Moravou. Od 1. ledna 2023 začalo pro tuto střední školu platit rozhodnutí krajských zastupitelů, kterým se mění její název.

Více zde >

ilustrační obrázek

S ohledem na ukončení nouzového stavu a související novelu tzv. lex Ukrajina a prováděcí právní předpisy účinné od 1. 7. 2022 dochází ke změně legislativního a formálního postupu k zabezpečení ubytování pro ukrajinské uprchlíky. Věcně tato legislativní a procesní změna nemá dopad na samotné uprchlíky z Ukrajiny.

Více zde >
ilustrační obrázek

Na speciální ortézy, které pomůžou malému Mikuláškovi chodit, se podařilo vybrat 63 700 korun. Aukce limitované dvanáctileté slivovice, podepsané slavnými osobnostmi z Moravy, byla součástí oslav výročí 1200 let od první zmínky o Moravanech. Předání šeku se uskutečnilo ve středu 21. prosince 2022 na Moravském náměstí v Brně.

Více zde >
ilustrační obrázek

Ohlédnutí za oslavami 1200 let Moravanů, novinky ve veřejné dopravě, kulturní tipy na sváteční dny nebo rozhovor s hlavní tváří filmu Il Boemo Vojtěchem Dykem. Nejen tato témata přináší další vydání novin Jihomoravského kraje: Vánoce na jižní Moravě.

Více zde >
Načíst další