ilustrační obrázek

Rada Jihomoravského kraje schválila program environmentálního vzdělávání pro rok 2022

12.1.2022 14:00
Na vzdělávací a osvětové projekty v oblasti environmentálního vzdělávání a podporu aktivního zapojení dětí, mládeže i dospělých do péče o životní prostředí letos Jihomoravský kraj přispěje dvěma miliony korun.

Nově je dotační program zaměřen také na finanční podporu investičních činností.

Program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) si klade za cíl podpořit obce, školy, dobrovolné svazy obcí a neziskové organizace na území Jihomoravského kraje v environmentálním vzdělávání. Finanční prostředky ve dvou titulech budou určeny na osvětové projekty a výstavbu přírodních učeben, zahrad a naučných stezek. V roce 2020 bylo takto podpořeno celkem 76 projektů a v minulém roce 160.

„Jihomoravský kraj se v oblasti životního prostředí stále zlepšuje. Navýšili jsme finance pro adaptační projekty na klimatické změny. Ekologizujeme krajské budovy. Zahájili jsme výstavbu nových vodních ploch, remízků a udržujeme již vzrostlé dřeviny. Ruku v ruce s tím však musí jít vzdělávání mladých i dospělých o důležitosti péče o krajinu, vodu a zeleň. Jedině tak zachováme krásy jihomoravské přírody i pro budoucí generace,“ uvádí náměstek pro životní prostředí, participaci a otevřenost Lukáš Dubec.

Maximální výše dotace na jeden projekt u prvního dotačního titulu činí 80 000 korun a u druhého 100 000 korun. Lhůta pro podávání žádostí je od 14. února 2022 8:00 do 28. února 2022 do 17:00.

Podrobnosti k programu naleznete ZDE .