ilustrační obrázek

Do jihomoravských sportovišť míří přes 80 milionů. Kraj ještě letos podpoří pět úspěšných projektů

15.12.2022 14:30
Celkem více než 12,5 milionu korun poskytne kraj ze svého letošního rozpočtu na rekonstrukci a vybudování nových sportovišť, ale například i na individuální přípravu sportovců. Odsouhlasili to ve čtvrtek 15. prosince 2022 krajští zastupitelé.

„U Národní sportovní agentury uspělo pět projektů. Aby mohly získat dotaci, tak jim posíláme 10 % nutné spoluúčasti.  Z krajského rozpočtu proto posíláme ještě letos 8,4 milionu a díky tomu se do sportovní infrastruktury v regionu dostane dalších 72,3 milionu z agentury," konstatuje hejtman Jan Grolich.

Jde o pětici projektů: Rekonstrukci Orlovny v Brně-Líšni, kabiny pro mladé fotbalisty v Soběšicích, opravy a rozšíření běžeckého oválu v Hodoníně, oprava provozní budovy TJ Lodní sporty Brno a nové kurty víceúčelové hřiště pro sokoly v Pohořelicích.

Ze svého rozpočtu kraj také ještě letos téměř 3 miliony přispěje zpětně na pořádání sportovních akcí nebo například na drobnější investiční projekty. Stejně tak pomůže s přípravou 20 aktivním reprezentantům České republiky (z 10 klubů) v individuálních olympijských sportech, respektive individuálních paralympijských disciplínách nebo v tanečním sportu - celkem jim poskytne 1,2 milionu korun.

Tyto záměry schválili zastupitelé na svém posledním letošním zasedání, aby uvedené peníze mohly na projekty putovat ještě tento rok.

Přehled společně s Národní sportovní agenturou podpořených projektů je ZDE (xlsx).