Prohlášení o přístupnosti  webových stránek Jihomoravského kraje

Jihomoravský kraj se zavazuje  k zpřístupnění svých internetových stránek v souladu se zákonem č. 99/2019 Sb., o přístupnosti internetových stránek a mobilních aplikací a o změně zákona č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, který provádí Směrnici Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2102 ze dne 26. října 2016 o přístupnosti internetových stránek a mobilních aplikací.

Toto prohlášení o přístupnosti se vztahuje na www.jmk.cz.

Stav souladu

Tyto internetové stránky jsou částečně v souladu s EN 301 549 V3.2.1 (2021-03) a standardem WCAG 2.1.

Internetové stránky jsou vytvořeny na základních principech přístupnosti, kterými jsou vnímatelnost, ovladatelnost, srozumitelnost a stabilita. Jsou v souladu s požadavky na přístupnost stanovenými příslušnou směrnicí, zákonem a příslušnými mezinárodními normami, kromě níže uvedeného.

  • V současné době nemáme k zajištění úplného souladu pravidel a kritérií přístupnosti ani odborné útvary v rámci organizace ani dodavatele webových stránek, který disponuje dostatečnými znalostmi a zkušenostmi v oblasti internetových stránek a který by byl schopen zajistit opravu drobných syntaktických chyb a v některých případech pravidla textové alternativy.
  • U některých méně významných textů a objektů nejsou dostatečně kontrastní barvy popředí a pozadí z důvodu striktního zpracování podle aktuálně platného manuálu jednotného  vizuálního stylu. Týká se to také odkazu "Více zde" pod články. Tento odkaz je pouze doplňující. Plný text článků je přístupný přes odkaz z jejich názvu.

Alternativní postupy pro získání informací

Pokud se na internetových stránkách nachází informace, která není či nemůže být přístupná, poskytuje Jihomoravský kraj v souladu s § 7, odst. 4, zákona, náhradní řešení získání obsahu informací. Je možné kontaktovat technického správce, který sdělí správce obsahu, který se vynasnaží příslušnou informaci uživateli předat ve vhodné formě, bude-li to možné.

Vypracování tohoto prohlášení o přístupnosti

Toto prohlášení o přístupnosti bylo vypracováno dne 21. 11. 2023 na základě vlastního posouzení.

Zpětná vazba a kontaktní údaje

Zpětnou vazbu ohledně přístupnosti webových stránek a informací na nich uvedených směrujte na níže uvedený kontakt.

Kontakt na správce obsahu
Jihomoravský kraj
Žerotínovo náměstí 449/3
601 82 Brno
+420 54165 8861
webmaster@jmk.cz

Postupy pro prosazování práva

V případě neuspokojivé odpovědi na oznámení nebo žádost zaslanou v souladu s čl. 7 odst. 1 písm. b) směrnice o přístupnosti internetových stránek a mobilních aplikací kontaktujte příslušný orgán pro prosazování práva.

Digitální a informační agentura
Na Vápence 915/14
130 00 Praha 3
pristupnost@dia.gov.cz