ilustrační obrázek

Přehled nových pravidel pro testování ve firmách a institucích

18.1.2022 8:00
Od 17. ledna 2022 platí nová pravidla pro preventivní antigenní testování zaměstnanců a dalších osob ve firmách či institucích. Přinášíme přehled základních informací od Ústředního krizového štábu.

Frekvence preventivního testování je nově dvakrát za týden. Pokud zaměstnanec není v dané době přítomný na pracovišti, podstoupí jej po příchodu. V případě pozitivního výsledku opouští dotyčný neprodleně pracoviště a nastupuje do pětidenní karantény. Více informací ZDE.

Postup pro zaměstnance.

Postup pro zaměstnavatele.

Opatření na pracovišti

Předejděte nákaze na pracovišti nastavením vhodných preventivních opatření. Například všichni s příznaky virózy, nachlazení nebo chřipky by měli zůstávat doma. Platí také, že zaměstnanci, kteří nejsou sami ve vlastní kanceláři, musí používat respirátor alespoň třídy FFP2/N95. Na co dalšího nezapomínat? Čtěte ZDE.

Na základě mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví platného od 17. ledna 2022 musí zaměstnavatelé zapisovat výsledky zaměstnanců, kterým vyšel antigenní test pozitivně, do Informačního systému infekčních nemocí ISIN. Jak na to? Čtěte ZDE.