ilustrační obrázek

Kraj spouští kampaň Naši krajané

24.11.2022 17:30
V rámci nové kampaně slovo krajan nabývá významu - cizinec žijící na jižní Moravě.

V duchu motta „Krajanem se nenarodíš, krajanem se stáváš“ budou veřejnosti představeny příběhy několika cizinců, kteří žijí a pracují v Jihomoravském kraji. Kampaň slavnostně zahájil radní pro vědu, výzkum, inovace a IT Jiří Hlavenka v brněnském VIDA! science centru ve čtvrtek 24. listopadu 2022.

„Všechny příběhy tvoří vlastně jeden velký, který je plný osudových momentů, lásky, touhy po vzdělání, přátelství, odvahy a šikovnosti. Nezáleží na tom, jak dobře mluvíme česky nebo kam až sahají naše kořeny. Krajany a krajanky z nás dělá společenství, ve kterém žijeme a pro které se snažíme dělat to, co je v našich silách. A díky tomu se nám tu na Moravě žije hezky,“ řekla ke kampani ředitelka Centra pro cizince Jihomoravského kraje Alena Krejčí.

Kampaň je realizována v rámci projektu Spolu v našem kraji a informuje o výjimečnosti jižní Moravy. Jihomoravský kraj je druhý nejvíce konkurenceschopný kraj v České republice otevřený vůči mezinárodním výzvám. Dlouhodobě podporuje ekonomické obory s vysokou přidanou hodnotou a rozvoj vědecko-výzkumné sféry.

Všechny příběhy těch, kdo se tu z různých důvodů rozhodli žít s námi a zjistili, že také oni dost pomáhají tomu vytvořit z našeho kraje skvělé místo pro život, jsou zveřejněny na webových stránkách kampaně  https://krajane.cizincijmk.cz/ .

Náklady na kampaň ve výši 3 811 500 Kč jsou z hrazeny ze 75 % z Národního programu Azylového, migračního a integračního fondu, 15 % rozpočtu Ministerstva vnitra a 10 % dofinancovává Jihomoravský kraj.

foto - kampaň Naši krajané 01
foto - kampaň Naši krajané 02
foto - kampaň Naši krajané 03
foto - kampaň Naši krajané 04
foto - kampaň Naši krajané 05
foto - kampaň Naši krajané 06
foto - kampaň Naši krajané 07
foto - kampaň Naši krajané 08
foto - kampaň Naši krajané 09
foto - kampaň Naši krajané 10
foto - kampaň Naši krajané 11.jpg