ilustrační obrázek

Střední škola ve Veselí nad Moravou změnila název

30.12.2022 14:00
Místo dosavadní Obchodní akademie a Střední odborné učiliště nově Obchodní akademie a střední škola polytechnická Veselí nad Moravou. Od 1. ledna 2023 začalo pro tuto střední školu platit rozhodnutí krajských zastupitelů, kterým se mění její název.

Jde o reakci na koncepční změny v soustavě středních škol, které zřizuje kraj. „Cílem je zpřehlednit typy středních škol. Po fúzi kyjovské střední školy se jedná o další z tohoto typu změn. Zvýrazňujeme tím i role víceoborových technicky zaměřených škol v regionu,“ komentuje změnu Jiří Nantl, náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro vzdělávání, zdravotnictví a strategii chytrého regionu.

Úprava názvů a změny některých oborů nejsou jedinými kroky, kterými kraj vytváří funkční prostředí pro učňovské obory. V nedávné době vznikla také funkce superintendenta odborného vzdělávání, jenž prostřednictvím dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků a jiných opatření pomáhá zlepšit kvalitu výuky. V lednu se navíc chystá spuštění propagační kampaně zaměřené na druhy škol, která má pomoct žákům devátých tříd s jejich výběrem.