ilustrační obrázek

Vyhlášení výsledků jihomoravského kola soutěže Kraje pro bezpečný internet

25.4.2022 13:00
I letos se žáci a studenti základních a středních škol v Jihomoravském kraji mohli zapojit do soutěže s projektem Kraje pro bezpečný internet a vyhrát zajímavé ceny. Výsledky v pondělí 25. dubna 2022 v prostorách brněnského sídla společně vyhlásili radní Martin Maleček a předseda výboru pro regionální rozvoj Radomír Pavlíček.

Celkovým vítězem, který se zúčastní celorepublikového kola Kvízu Plus v červnu v Praze, se stal Matyáš Caras ze Střední školy technické a ekonomické Brno, Olomoucká. Vítěznou školou s největším počtem úspěšných absolventů soutěžního kvízu se stejně jako v loňském roce stalo Gymnázium Střední pedagogická škola Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Znojmo.

Projekt Kraje pro bezpečný internet má záštitu Asociace krajů ČR, jeho organizátoři také úzce spolupracují s Policií ČR. Hlavním cílem je zvýšit informovanost o rizicích internetu a možnostech prevence a pomoci.

Pro žáky a studenty pořadatelé soutěže letos připravili e-learningové lekce a krátké videospoty, na které navazoval soutěžní znalostní kvíz. Po správném zodpovězení otázek z oblasti bezpečného chování na internetu byli soutěžící zařazeni do losování o ceny. Žáci a studenti si také mohli po absolvování soutěžního kvízu zasoutěžit i v Kvízu PLUS, který byl určen pro opravdové znalce problematiky elektronické bezpečnosti.

foto - Kraj pro bezpečný internet 01
foto - Kraj pro bezpečný internet 02.jpg
foto - Kraj pro bezpečný internet 08.jpg
foto - Kraj pro bezpečný internet 04.jpg
foto - Kraj pro bezpečný internet 05.jpg
foto - Kraj pro bezpečný internet 06.jpg
foto - Kraj pro bezpečný internet 07.jpg