ilustrační obrázek

Pěvkyně Magdalena Kožená jednala v kraji o ZUŠkách

17.1.2022 18:00
O možném zapojení Jihomoravského kraje do projektu ZUŠ OPEN přijela v pondělí 17. ledna 2022 do Brna jednat operní a koncertní pěvkyně Magdalena Kožená.

S Magdalenou Koženou, která na jednání dorazila spolu s generálním ředitelem České filharmonie Davidem Marečkem, se v prostorách brněnského sídla krajského úřadu v pondělí 17. ledna 2022 setkal hejtman Jan Grolich a jeho náměstek František Lukl.

Celostátní happening ZUŠ OPEN je jedním ze stěžejních projektů Nadačního fondu Magdaleny Kožené. Jeho cílem je upozornit a zviditelnit téma takzvaných ZUŠek. Pro Jihomoravský kraj se jedná o mimořádně zajímavý projekt, na jihu Moravy je totiž v současnosti celkem 64 ZUŠ. ZUŠ OPEN je celostátním festivalem základních uměleckých škol ve veřejném prostoru, společnou oslavou umění a radosti z něj.

Magdalena Kožená je propagátorkou české hudby a české kultury. Stala se mimo jiné také patronkou Mezinárodního hudebního festivalu 13 měst Concentus Moraviae. Zároveň se soustavně věnuje aktivitám nadačního fondu, který vznikl na podporu tuzemských základních uměleckých škol. Uvedený fond založila v roce 2016. Jeho cílem je podpora budování pozice ZUŠ jako prestižního a unikátního systému moderního uměleckého vzdělávání, chce systematicky přispívat k dalšímu růstu uměleckých talentů a podpořit ZUŠ v jejich uměleckých a nadstavbových aktivitách.

Více o projektu Více o projektu ZUŠ OPEN zde: www.zusopen.cz .

foto - jednání M. Kožená, Groliich, Lukl 00
foto - jednání M. Kožená, Groliich, Lukl 01.jpg
foto - jednání M. Kožená, Groliich, Lukl 02.jpg
foto - jednání M. Kožená, Groliich, Lukl 03.jpg
foto - jednání M. Kožená, Groliich, Lukl 04.jpg
foto - jednání M. Kožená, Groliich, Lukl 05.jpg