ilustrační obrázek

Jihomoravský student celkovým vítězem soutěže Kraje pro bezpečný internet

24.6.2022 11:00
Soutěž Kraje pro bezpečný internet má svého vítěze a je jím student z Jihomoravského kraje.

V rámci červnového celorepublikového finále, které se uskutečnilo v Praze, byl nejlepší Matyáš Caras ze Střední školy technické a ekonomické Brno, Olomoucká.

Do soutěžního kvízu projektu Kraje pro bezpečný internet se od září 2021 do února 2022 zapojilo více než 37 000 žáků a studentů základních a středních škol. Ti nejúspěšnější v jednotlivých krajích se utkali v krajských finálových kolech a následně pak vítěz krajského kola postoupil do celorepublikového finále. Zde soutěžící odpovídali na 20 otázek zaměřených na téma bezpečného používání informačních a komunikačních technologií.

Na 3. místě se v celorepublikovém finále umístil Matěj Havlík z Gymnázia Jihlava, na 2. místě byl Dominik Rajník z Gymnázia Jana Pivečky a Střední odborné školy Slavičín. Celkovým vítězem se stal Matyáš Caras ze Střední školy technické a ekonomické Brno, Olomoucká.

Projekt Kraje pro bezpečný internet je společnou iniciativou dvanácti krajů v oblasti prevence kyberkriminality a podpory kyberbezpečnosti. Další ročník soutěžního kvízu bude spuštěn v září 2022.