Startuje 13. ročník soutěže o značku Regionální potravina Jihomoravského kraje, 17. ročník soutěže ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2022 a Chuť jižní Moravy 2022. Zájemci se mohou hlásit do 14. června 2022, 12:00.
Cílem těchto tradičních soutěží je podpořit malé a střední firmy v regionech, které mají maximálně 250 zaměstnanců, a zároveň představit a zvýšit oblibu regionálních potravin nejen mezi odbornou veřejností, ale především mezi spotřebiteli. Hodnotitelská komise zasedne 29. června 2022. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční při Jihomoravských krajských dožínkách, které se konají 28. srpna 2022 ve Vyškově.
Soutěže každoročně vyhlašuje Regionální agrární komora Jihomoravského kraje. Základní podmínkou je, aby byly přihlášené produkty vyrobené na jižní Moravě. Posuzuje se u nich inovativnost, senzorické vlastnosti, použité materiály, suroviny, způsoby výroby, design a další okolnosti, například vliv na zdraví spotřebitele nebo dostupnost na trhu.
Podíl místních surovin musí být nejméně 70 procent, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu. Výrobky mají mít pevnou vazbu k danému regionu: může se jednat o krajové speciality, o produkty, které ctí tradici výroby, nebo jsou naopak inovativní. Odměnou pro oceněné výrobce je silná mediální a marketingová podpora a možnost prezentovat a prodávat oceněné výrobky na vybraných akcích v Jihomoravském kraji.
Potřebné formuláře stahujte přes odkaz níže. Vyplněná přihláška/žádost platí pro obě soutěže, vyplňuje se pouze jedenkrát. Více informací na www.regionalnipotravina.cz a www.kisjm.cz.
Přílohy ke stažení ZDE, obsahují:
- 1 Avízo k vyhlášení soutěže
- 2 Důležité termíny a informace pro výrobce 2022
- 3 Metodika RP 2022 včetně příloh
- 4 Žádost o značku RP, Souhlas se zpracováním osobních údajů
- 5 Změnový formulář RP 2022
- 6 Náborové oslovení RP JMK 2022