ilustrační obrázek

V Kyjově vznikne nová zdravotnická vyšší odborná škola

9.10.2024 13:30
Vznik nové vyšší odborné školy (VOŠ) se zaměřením na zdravotnictví v Kyjově schválila dnes (9. 10. 2024) Rada Jihomoravského kraje. Svoji činnost by škola pro celkem 170 studentů měla zahájit od 1. září 2025.

Nová VOŠ bude fungovat v rámci Klvaňova gymnázia a Střední zdravotnické školy Kyjov a nabídne tříletý studijní obor diplomovaná všeobecná sestra.

„Vznik nové zdravotnické VOŠ je důležitým krokem k tomu, abychom mohli reagovat na nedostatek kvalifikovaných zdravotnických pracovníků v celém kraji i na národní úrovni. Tento projekt poskytne regionu důležitou kapacitu pro vzdělávání sester, a tím přispěje k dlouhodobému posílení zdravotní péče,“ uvedl krajský radní pro oblast školství Karel Jurka.

Zpočátku bude výuka probíhat v denní formě studia, s plánovaným rozšířením o kombinovanou formu, která bude určena především pro pracující zdravotníky.

V souvislosti se vznikem nové školy dojde také ke změně názvu organizace, která bude nově znít: Klvaňovo gymnázium, Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Kyjov.

Platnost nového názvu a zřízení oboru je podmíněno zápisem v rejstříku škol a školských zařízení, který je veden u MŠMT.