ilustrační obrázek

Krajská rada vybrala nové ředitele škol

2.5.2024 13:30
Rada Jihomoravského kraje na svém zasedání dne 2. května 2024 vybrala nové ředitele čtyř zřizovaných škol a školských zařízení. Ve všech případech rozhodla v souladu s návrhem konkurzní komise, kterou tvoří i zástupci daných organizací a Česká školní inspekce.

Ředitelkou Pedagogicko-psychologické poradny Břeclav se stala Mgr. Helena Adamusová, ředitelkou ZŠ Blansko, Nad Čertovkou se stala Mgr. Zuzana Dosedlová, ředitelem Gymnázia Blansko se stal Mgr. Ivo Grim a ředitelem brněnského gymnázia na třídě Kapitána Jaroše se stal Mgr. Tomáš Nečas, Ph.D.

"Všichni vybraní ředitelé jsou nejenom vynikajícími profesionály, ale také představili unikátní plány na rozvoj svěřených organizací, které přesvědčily nezávislou konkurzní komisi. Věřím, že jejich pedagogický leadership a nadšení opětovně pozvedne regionálního vzdělávání. Gratuluji novým ředitelům a přeji jim mnoho úspěchů v jejich nových rolích," uvedl Karel Jurka, radní Jihomoravského kraje pro oblast školství. Všichni jmenovaní se svých funkcí ujmou od 1. srpna 2024.