ilustrační obrázek

Jižní Morava brala v anketě Kraj mého srdce stříbro

15.3.2024 21:30
Jihomoravský kraj obsadil celkově 2. místo v anketě Kraj mého srdce. Zvítězil Kraj Vysočina, třetí skončil Jihočeský kraj.

V prostorách veletržního areálu v pražských Letňanech byly 15. března 2024 v rámci veletrhu cestovního ruchu Holiday World slavnostně vyhlášeny výsledky 12. ročníku celonárodní ankety Kraj mého srdce. Jižní Morava získala nejen pomyslné stříbro v celkovém pořadí, ale brala též diplomy za dvě první, dvě druhá a tři třetí místa v jednotlivých kategoriích. Prvenství zaznamenala v kategoriích KAM na letní dovolenou, pěší a cyklo a KAM za folklorem a tradicemi. Ocenění za Jihomoravský kraj převzala vedoucí oddělení cestovního ruchu Ivana Lukášková.

Pořadatelem ankety je redakce KAM po Česku ve spolupráci s veletržní správou ABF, a. s., a pod záštitou Asociace krajů České republiky. Cílem ankety je zjistit a meziročně porovnat vývoj oblíbenosti krajů z pohledu návštěvníků a jejich volnočasových aktivit. Anketa probíhala v osmi kategoriích od 15. ledna 2024 do 29. února 2024. Celkem se jí zúčastnilo 3993 hlasujících.

Podrobné výsledky ZDE (pdf).

foto 01.JPG
foto 02.JPG