ilustrační obrázek

Kraj se prezentoval na veletrhu cestovního ruchu v Lisabonu

1.3.2024 11:00
Na přelomu února a března navštívila jihomoravská delegace portugalský Lisabon.

Jihomoravská delegace pod vedením náměstka hejtmana Lukáše Dubce se mimo jiné zúčastnila veletrhu cestovního ruchu Bolsa Turismo Lisboa (28. února).  Veletrh trvá celkem pět dnů. V loňském roce se jej zúčastnilo 1 400 vystavovatelů včetně 75 mezinárodních destinací a navštívilo jej kolem 63 000 návštěvníků. Jedná se o největší veletrh cestovního ruchu v Portugalsku.

Mimo veletrhy delegace navštívila radnici v Lisabonu. Jednání s lisabonskou radní pro zdravotnictví Sofií Athayde za Jihomoravský kraj vedl radní Karel Podzimek. Delegace se setkala také se zástupci města Santa Maria da Feira (region Norte), s nimiž probírala témata možné spolupráce.

Delegaci po celou dobu doprovázel velvyslanec ČR v Lisabonu Martin Pohl, který delegaci uvítal také na ambasádě. Součástí programu bylo i setkání s vedením festivalu animovaného filmu MONSTRA. Ten se uskuteční v březnu tohoto roku a bude na něm uvedena premiéra českého filmu v portugalské koprodukci s názvem „Lawrence z Moravie“, který pojednává o vyškovském rodákovi Aloisi Musilovi.

p01.jpg
p02.jpg
p03.jpg
p04.jpg
p05.jpg
p06.jpg