ilustrační obrázek

Sanatorium Pálava

Název: Sanatorium Pálava
Registrační číslo projektu: CZ.31.7.0/0.0/0.0/22_060/0007756
Příjemce podpory: Jihomoravský kraj
Program: Národní plán obnovy
Poskytovatel dotace: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Projekt „Sanatorium Pálava“ je spolufinancován Evropskou unií z Nástroje pro oživení a odolnost prostřednictvím Národního plánu obnovy ČR.  

Cílem projektu je vybudovat specializovaný rehabilitační ústav, zajišťující následnou léčebně rehabilitační péči pro pacienty po těžkých a kritických stavech.

Sanatorium poskytne následnou zdravotní péči zejména pacientům s onemocněním pohybového aparátu, neurologickými diagnózami včetně stavů po traumatech pohybového ústrojí, páteře, míchy a mozku. Dále poskytne lékařskou, ošetřovatelskou, psychologickou, sociální a logopedickou, nutriční a protetickou péči po operacích v oblastech neurologie, neurochirurgie, ortopedie a traumatologie.

Zdravotnické zařízení nabídne 80 pokojů s léčebnými lůžky (z toho 4 pokoje pro imobilní), 28 pokojů s lázeňsky-léčebnými lůžky (z toho 2 apartmány a 2 pokoje pro imobilní). Pokoje budou dvoulůžkové se sociálním zařízením. Kapacita sanatoria počítá s 214 pacienty.

Projekt je realizován v letech 2023-2026.

Předpokládané celkové výdaje projektu (dle žádosti o podporu):             850 000 000 Kč

Předpokládaná výše dotace:                                                                                289 000 000 Kč