ilustrační obrázek

Na přírodní učebny, zahrady nebo naučné stezky. Kraj podpoří výchovu k ochraně životního prostředí

24.1.2024 12:30
Téměř 200 tisíc korun na přírodní učebnu pro budoucnost v hodonínském Centru pro rodinu a sociální péči, stejnou částku na mobilní environmentální učebnu brněnského gymnázia a základní školy na Lidické, 186 tisíc pro zkvalitnění přírodní učebny školy v Kanicích nebo téměř 148 tisíc na revitalizaci maringotky lesního klubu Šiška v Brně.

Krajská rada na svém středečním jednání (24. ledna) rozhodla o rozdělení dotací v oblasti environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) pro rok 2024. „Na dotační program v oblasti environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty jsme pro letošní rok vyčlenili částku ve výši 4 milionů korun. Dotace obdrží celkem 27 škol, školských zařízení, neziskovek nebo například lesních klubů z celé jižní Moravy. Podpoříme tak jejich vzdělávací a osvětové projekty, vybudování přírodních učeben, zahrad nebo naučných stezek,“ uvedl podrobnosti náměstek hejtmana pro životní prostředí Lukáš Dubec.

Žádost podalo 50 subjektů, kraj tak uspokojí více než polovinu z nich. Smyslem krajského dotačního programu je finanční podpora investičních a neinvestičních projektů v oblasti EVVO nevládních neziskových organizací, obcí, dobrovolných svazků obcí a škol, jejichž zřizovatelem není kraj.