ilustrační obrázek

Podpora pro neformálně pečující, zajištění akutní péče o osoby s duální diagnózou či pomoc s vybavením Sociálně terapeutického centra Radost v Hustopečích

14.12.2023 10:30
Zastupitelé a zastupitelky Jihomoravského kraje na svém prosincovém jednání (14. prosince 2024) schválili finanční podporu pro spolek Kolpingovo dílo České republiky, organizaci Diakonie ČCE – středisko BETLÉM a pro spolek Institut sociálně zdravotních strategií.

„Jsem ráda, že se podařilo schválit finanční podporu na projekt „Nejste na to sami – podpora neformálně pečujících“, jehož cílem je vytvoření nízkoprahového komunitního poradenského centra. To má sloužit jako doplnění sítě zdravotní a sociální péče o pacienty a neformální pečovatele trpící Alzheimerovou nemocí nebo jiným typem demence,“ uvádí Jana Holomčík Leitnerová, radní pro sociální a rodinnou politiku. Podpora ve výši přes 2 miliony korun poputuje na zajištění chodu poradny, jejíž součástí je také včasná diagnostika a včasná postdiagnostická podpora pro nově diagnostikované nemocné, jejich rodiny a neformální pečovatele.

„Další podpora pak míří na vybavení Sociálně terapeutického centra Radost v Hustopečích poskytovatele Diakonie ČCE – středisko BETLÉM a také na zajištění péče o osoby s duální diagnózou,“ doplňuje radní Holomčík Leitnerová.