ilustrační obrázek

Rekonstrukce tělocvičny na Střední škole technické ve Znojmě přinesla energetické úspory

7.12.2023 11:00
Dva roky, včetně projektových příprav, trvala rekonstrukce a modernizace objektu tělocvičny a odborných učeben na znojemské Střední škole technické. Zateplení a rekonstrukce stály 38,6 milionu korun. Díky nim škola ušetří na energiích.

Dnes (7. prosince 2023) byla budova slavnostně otevřena radním pro investice Vladimírem Šmerdou„Zateplení obvodových stěn a střechy, výměna výplní otvorů, zdroje vytápění, interiérového osvětlení, výměna trafostanice a instalace fotovoltaické elektrárny, vyregulování otopné soustavy a celková rekonstrukce elektroinstalace. Tyto kroky přinesou nejen energetické úspory, ale i snížení negativního vlivu na životní prostředí. Jihomoravský kraj na ně uvolnil ze svého rozpočtu 30,2 milionu korun,“ okomentoval zrekonstruovanou tělocvičnou a odborné učebny Vladimír Šmerda a doplnil, že zbytek částky se podařilo získat ze Státního fondu životního prostředí.

Střední škola technická Znojmo nabízí následující portfolio oborů: čtyřletý maturitní obor elektrotechnika (škola je jediná na Znojemsku, kde lze tento obor studovat) a dalších osm učebních – autoelektrikář, elektrikář, instalatér, karosář, obráběč kovů, tesař, truhlář a zedník.

foto - tělocvična, Stzřední škola technická Znojmo 01.jpg
foto - tělocvična, Stzřední škola technická Znojmo 02.jpg
foto - tělocvična, Stzřední škola technická Znojmo 03.jpg
foto - tělocvična, Stzřední škola technická Znojmo 04.jpg
foto - tělocvična, Znojmo 01.jpg
foto - tělocvična, Znojmo 02.jpg
foto - tělocvična, Znojmo 03.jpg
foto - tělocvična, Znojmo 04.jpg
foto - tělocvična, Znojmo 05.jpg