ilustrační obrázek

Ocenili studentské práce s tematikou ochrany životního prostředí

30.11.2023 16:00
Ceny za nejlepší studentské práce s tematikou životního prostředí a ekologie se vztahem k území Jihomoravského kraje ocenili ve čtvrtek 30. listopadu 2023 v prostorách brněnského sídla krajského úřadu.

V kategorii diplomových prací zvítězil Marcel Bartoš za práci „Flóra a vegetace nevyužívaných brněnských areálů uvažovaných pro parkové úpravy“ a v kategorii prací bakalářských byla jako nejlepší vyhodnocena Linda Kapustová za „Epigenetické biomarkery a jejich využití v environmentální epidemiologii“. 

Cenu náměstka hejtmana JMK obdržel Jan Vespalec za práci „Klasifikace koncentrátu z membránových procesů“. „Oceňování studentských prací na téma ochrany životního prostředí podněcuje mladé lidí k aktivnímu zapojení do ochrany planety. Posiluje povědomí studentů o globálních ekologických výzvách a podporuje schopnost kritického myšlení a hledání inovativních řešení. Vytváří prostor pro sdílení nových myšlenek. Bez zapojení mladé generace se současným ekologickým hrozbám prostě neubráníme,“ konstatuje náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí Lukáš Dubec.

Ocenění převzali autoři prací z rukou Anny Hubáčkové coby zakladatelky soutěže, ředitelky školského zařízení Lipka Hany Korvasové a vedoucího krajského odboru životního prostředí Mojmíra Pehala. Soutěž zorganizoval Jihomoravský kraj prostřednictvím Lipky (krajem zřizovaného školského zařízení pro environmentální vzdělávání).

Kompletní pořadí v jednotlivých kategoriích ZDE (docx).

 

 

foto - EVVO diplomové práce 01.JPG
foto - EVVO diplomové práce 02.JPG
foto - EVVO diplomové práce 03.JPG
foto - EVVO diplomové práce 04.JPG
foto - EVVO diplomové práce 05.JPG
foto - EVVO diplomové práce 06.JPG
foto - EVVO diplomové práce 07.JPG
foto - EVVO diplomové práce 08.JPG
foto - EVVO diplomové práce 000.JPG