ilustrační obrázek

Ocenění pro stavbu Dětské léčebny se speleoterapií v Ostrově u Macochy

27.11.2023 13:30
Stavba Dětské léčebny se speleoterapií v Ostrově u Macochy obdržela Cenu Double Decker v rámci prestižního vyhlašování cen Stavba roku 2023. Ceremoniál se uskutečnil 24. listopadu 2023 v prostorách pražského Rudolfina.

„Ocenění porotci udělili za jednoduché a zároveň čisté propojení unikátní podoby architektury a urbanismu místa. A to s maximální funkčností, stavebním i technickým provedením, včetně použití nejnovějších technologií,“ popisuje zdůvodnění ocenění krajský radní pro investice Vladimír Šmerda. „Stavba je kouzelným bílým krystalem, který připravil doslova pohádkové prostředí pro malé pacienty,“ praví se ve vyjádření poroty soutěže. 

Stavbu do celostátního klání jako investor přihlásil Jihomoravský kraj. Jejím autorem je společnost Adam Rujbr Architecs. Projekt byl realizován metodou Design&Build – jeho předmětem tedy bylo jak zhotovení projektové dokumentace pro stavbu a její interiér, tak samotná stavba.

Již 31. ročník soutěže Stavba roku vyhlašovala Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svazem podnikatelů ve stavebnictví.

Zdůvodnění nominace stavby léčebny do letošního ročníku soutěže ZDE.

Záznam slavnostního večera zde: Předávání prestižních titulů a cen Stavba roku 2023 v Rudolfinu - YouTube .

Podrobnosti k otevření léčebny zde: https://www.jmk.cz/content/28098

foto - z předání ceny 01.jpg
foto - léčebna, Ostrov u Maochy 000.jpg
foto - z předání ceny 02.jpg
foto - z předání ceny 03.jpg
foto - z předání ceny 04.jpg