ilustrační obrázek

Podnikni to! V Tišnově, Veselí nad Moravou a Znojmě

30.8.2023 15:30
Vytvoření kvalitního preinkubačního zázemí je základním předpokladem úspěšného rozvoje podnikání v regionech. Proto Jihomoravský kraj se společností Podnikni to! již druhým rokem rozšiřuje systém konzultační podpory pro začínající podnikatele. Nejnovější podnikatelské komunity vzniknou v Tišnově, Veselí nad Moravou a Znojmě.

Konzultační podpora posiluje kvalitu života v obcích Jihomoravského kraje a vytváří udržitelnou podporu vzniku nových podnikatelských projektů i firem. V rámci programu probíhá pravidelná osvěta v oblasti podnikání. Pořádají se pracovní workshopy a buduje se komunita podnikavců, kteří mají potenciál pozitivně působit na zaměstnanost v regionu.

„Naším dlouhodobým cílem je podpořit vznik a rozvoj místních komunit a platforem začínajících podnikatelů. Vyvolat zájem o jejich vzájemnou podporu a spolupráci. Tlumit odliv talentovaných podnikavých lidí z hospodářsky slabších částí Jihomoravského kraje a přispět k vytvoření či udržení kvalifikovaných pracovních míst v regionech,” dodává radní pro vědu, výzkum a inovace Jiří Hlavenka.