ilustrační obrázek

Nemocnice Břeclav vypisuje zakázku na novou kuchyň

30.8.2023 16:30
Směrem k energetickým úsporám a rekonstrukci pavilonu N se vydává Nemocnice Břeclav. Krajští radní na dnešním jednání (30. srpna) schválili záměr nemocnice zahájit zakázku na stavební práce.

Energeticky náročné stávající technologie i nevyhovující stav pavilonu N plánuje nemocnice vyřešit rekonstrukcí budovy. „Cílem projektu jsou energetické úspory pavilonu N, zvýšení energetické účinnosti v gastro provozu, snížení konečné spotřeby elektrické energie nebo snížení negativních dopadů na životní prostředí,“ vysvětlil krajský radní pro oblast investic Vladimír Šmerda.

Pro realizaci projektu budou využity finance hned ze dvou dotačních výzev Ministerstva životního prostředí. První, již schválená, směřuje k rekonstrukci samotného stravovacího provozu – dodávce a instalaci nové gastrotechnologie. Druhá, jejíž schválení je očekáváno v průběhu září letošního roku, přispěje k zateplení objektu, instalací stínící techniky a dalším opatřením s cílem snížit spotřebu energie.

„Předpokládané náklady projektu budou 132 milionů korun, z toho se počítá s investičním příspěvkem od Jihomoravského kraje ve výši 93,5 milionu korun. Zbývajících téměř 40 milionů korun pokryjí dotace,“ doplnil Šmerda.

Zahájení realizace akce nemocnice předpokládá před koncem letošního roku a dokončení v průběhu roku 2024.