ilustrační obrázek

Jihomoravské dětské léčebny mají novou ředitelku

3.5.2023 12:00
Rada Jihomoravského kraje na svém zasedání 3. května 2023 jmenovala Ing. Petru Oškrdovou, DiS., MBA, na místo ředitelky Jihomoravských dětských léčeben, příspěvkové organizace.

Petra Oškrdová byla vybrána ve výběrovém řízení, které proběhlo v dubnu, a funkce se ujme od 1. července 2023. Ve vedení nahradí dosavadní ředitelku MUDr. Kateřinu Bednaříkovou, která se k 30. červnu 2023 vedoucího pracovního místa vzdala.

„Mým cílem je dostát všem svým závazkům avizovaným v průběhu výběrového řízení na funkci ředitelky Jihomoravských dětských léčeben. Budu usilovat o to, aby s provozem zařízení byli maximálně spokojeni jak dětští pacienti se svým doprovodem, tak zaměstnanci,’’ říká Petra Oškrdová, nově jmenovaná ředitelka.

„Nejedná se o vedení standardního zařízení, ale o poměrně rozsáhlou organizaci, které kombinuje nutnost péče o pacienty i práci s rodiči. Jihomoravské dětské léčebny jsou navíc rozděleny do tří pracovišť s rozdílným zaměřením. Paní Oškrdová již několik let pracuje jako vedoucí odboru v této organizaci, takže prostředí dobře zná a má naši plnou důvěru, že ji bude vést dobrým směrem. Přeji jí mnoho pracovních úspěchů," komentuje Jiří Nantl, náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast vzdělávání, zdravotnictví a strategii chytrého regionu.