ilustrační obrázek

Kraj hledá nové ředitele dvou škol

19.4.2023 15:00
Rada Jihomoravského kraje na svém zasedání dne 19. dubna 2023 vyhlásila dvě konkurzní řízení na obsazení pracovních míst ředitele/ředitelky, a to Střední školy umění a designu a Vyšší odborné školy Brno, příspěvkové organizace a Střední školy elektrotechnické a energetické Sokolnice, příspěvkové organizace.

SŠ umění a designu a VOŠ Brno dohromady poskytuje vzdělávání v 11 oborech. Střední škola nabízí studium 8 různých oborů a 3 akreditovaných vzdělávacích programů vyššího odborného vzdělání. V současné době škola vzdělává 522 žáků střední školy a 88 studentů vyšší odborné školy. 

„Umělecká škola prošla náročnějším obdobím z hlediska vnitřní atmosféry, ale v tuto chvíli je dostatečně stabilizovaná, aby mohl proběhnout výběr nového řádného ředitele,” komentuje Jiří Nantl, náměstek hejtmana pro oblast vzdělávání, zdravotnictví a strategii chytrého regionu

SŠ elektrotechnická a energetická Sokolnice nabízí vzdělávání ve dvou maturitních a čtyřech učebních oborech. V současné době škola vzdělává 391 žáků. Dosavadní ředitel odchází do starobního důchodu.