ilustrační obrázek

Slovinské dny v Brně odstartovala výstava na krajském úřadě

14.4.2023 13:30
U příležitosti Slovinských dnů v Brně na jih Moravy zamířila delegace vedená ministrem pro Slovince v zahraničí a ve světě Matejem Arčonem a velvyslankyní Tanjou Strniša.

Slovinské představitele v brněnském sídle krajského úřadu ve čtvrtek 13. dubna 2023 přivítal hejtman Jan Grolich spolu s předsedou výboru pro meziregionální vztahy Petrem Springinsfeldem. Prostory úřadu ve čtvrtek hostily vernisáž fotografické výstavy Boruta Peterlina, která akci oficiálně odstartovala.

Slovinské dny v Brně (13. a 14. dubna 2023) zorganizovalo Velvyslanectví Slovinské republiky v Praze ve spolupráci s Česko-slovinskou společností a Ústavem slavistiky Filozofické fakulty Masarykovy univerzity. V jejich programu nechyběly výstavy, koncerty, kulatý stůl na téma slovinštiny, přednášky nebo literárně-hudební setkání. Jedním z ústředních bodů bylo také uctění díla a osobnosti Mihajla Rostohara, zakladatele Psychologického ústavu na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity. Slovinsko se na jihu Moravy představilo také jako atraktivní turistická destinace.

foto - Slovinské dny v Brně 01
foto - Slovinské dny v Brně 02.jpg
foto - Slovinské dny v Brně 03.jpg
foto - Slovinské dny v Brně 04.jpg
foto - Slovinské dny v Brně 05.jpg
foto - Slovinské dny v Brně 06.jpg
foto - Slovinské dny v Brně 07.jpg
foto - Slovinské dny v Brně 08.jpg
foto - Slovinské dny v Brně 09.jpg
foto - Slovinské dny v Brně 11.jpg
foto - Slovinské dny v Brně 000.jpg
foto - Slovinské dny v Brně 12.jpg