ilustrační obrázek

Zlatému erbu dominovalo Znojmo a Vranov nad Dyjí

11.4.2023 12:30
Webové stránky Znojma a Vranova nad Dyjí dominovaly letošnímu krajskému kolu soutěže Zlatý erb.

Jihomoravské výsledky jubilejního 25. ročníku pořadatelé ze společností Český zavináč a Triada vyhlásili dnes (11. dubna 2023) v prostředí zastupitelského sálu brněnského sídla krajského úřadu.

Znojmo zvítězilo v kategorii obcí s rozšířenou působností (ORP), stránky městyse Vranov nad Dyjí porotci nejlépe ohodnotili mezi obcemi a spolu s Ivančicemi získaly také Cenu veřejnosti.

Ceny provozovatelé webových stránek převzali z rukou hejtmana Jana Grolicha. „Letos se v soutěži kladl větší důraz na kyberbezpečnost a open data, tedy na elektronické služby občanům a povinně zveřejňované informace. Webové stránky jsou v současnosti tou hlavní vstupní branou na úřad. A jednoduchý přístup k informacím se prostě cení. Děkuji dnes vyhlášeným provozovatelům internetových stránek za skvěle odvedenou práci,“ poděkoval oceněným hejtman Jan Grolich.

V letošním ročníku krajského kola soutěže se více přihlíželo i na složení poroty a její odbornost. Do rozhodování tak byli zapojeni nejen zástupci krajského úřadu, ale i představitelé agentury JINAG nebo Centrály cestovního ruchu Jižní Morava.  Webové stránky posuzovali také studenti Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity a představitelé dvou PR agentur – společnosti X Production a AŇO agency.

Soutěž o nejlepší webové stránky měst či obcí a elektronické služby Zlatý erb si klade za cíl podpořit modernizaci veřejné správy a samosprávy, a tím i rozvoj kvality života ve městech a obcích. Je dvoustupňová, do celostátního kola postupují všichni vítězové krajských kol.

Výsledky:

Kategorie ORP: 1. Znojmo, 2: Mikulov, 3. Bučovice.

Kategorie Obce: 1. Vranov nad Dyjí, 2. Zbraslav, 3. Lelekovice.

Cena veřejnosti: Vranov nad Dyjí a Ivančice. 

Podrobnosti o soutěži na www.zlatyerb.cz.

foto - Zlatý erb 01
foto - Zlatý erb 02.jpg
foto - Zlatý erb 03.jpg
foto - Zlatý erb 05.jpg
foto - Zlatý erb 06.jpg
foto - Zlatý erb 07.jpg
foto - Zlatý erb 08.jpg
foto - Zlatý erb 09.jpg
foto - Zlatý erb 04.jpg