ilustrační obrázek

Jihomoravský kraj vyhlásil 21. ročník Soutěže studentských prací s tematikou životního prostředí

5.4.2023 18:00
Vysokoškolští studenti, kteří se zajímají o environmentální tématiku, se i letos mohou utkat v Soutěži studentských prací s tematikou životního prostředí.

Cílem soutěže je podpořit tvorbu a prezentaci diplomových a bakalářských prací, které se věnují tématům týkajících se životního prostředí a mají vztah k území Jihomoravského kraje. Soutěž také slouží k posílení spolupráce mezi vysokými školami a Jihomoravským krajem v oblasti životního prostředí. 

Soutěže se mohou zúčastnit studenti, kteří obhájili diplomovou nebo bakalářskou práci s environmentální tématikou na podzim roku 2022 nebo na jaře roku 2023. Přihlášené práce budou hodnoceny odbornou komisí složenou ze zástupců vysokoškolských pedagogů a odborníků z praxe ve dvou kategoriích - diplomové práce a bakalářské práce. Vítězové soutěže budou oceněni na studentské konferenci, která se bude konat v listopadu. 

"Jsem velmi rád, že můžeme tuto soutěž podpořit a pomoct studentům, kteří se zajímají o životní prostředí a ekologii. Věřím, že jejich práce a nápady budou přínosné nejen pro Jihomoravský kraj. Environmentální výchova a ochrana životního prostředí jsou klíčové pro budoucnost naší planety a jsem přesvědčen, že právě studenti a mladá generace budou hrát důležitou roli v tom, jak se s těmito výzvami vypořádáme,” dodává náměstek hejtmana pro životní prostředí Lukáš Dubec.