ilustrační obrázek

Portugalská delegace navštívila krajský úřad

21.3.2023 19:30
V úterý 21. března navštívil Jihomoravský kraj velvyslanec Portugalska v ČR Luís de Almeida Sampaio. V sídle krajského úřadu ho spolu s delegací přijali náměstek hejtmana Jiří Nantl a radní Vladimír Šmerda.

Mezi stěžejní témata jednání patřila možná spolupráce v oblasti školství, především zájem středních škol Jihomoravského kraje o zavedení výuky portugalštiny. Jednání se zúčastnilo také vedení Institutu Camões v Praze, který působí v oblasti jazykového a kulturního vzdělávání s cílem šířit portugalský jazyk a kulturní rozmanitost portugalsky mluvících zemí. Tento institut může pomoci v integraci výuky portugalského jazyka do středních škol. Důležitou roli v tomto směru hraje také Masarykova univerzita, která je hlavním zdrojem výuky portugalského jazyka v Brně. Rozšíření výuky portugalštiny na jihomoravských středních školách by mohlo zvýšit motivaci a zájem studentů a budoucích pedagogů o tento jazyk. Jednání se zúčastnila také zástupkyně Masarykovy univerzity z Ústavu románských jazyků a literatur.

Na setkání se řešila také problematika cestovního ruchu nebo možnost otevření honorárního konzulátu Portugalské republiky v Brně.

foto - portugalská delegace 01
foto - portugalská delegace 02.jpg
foto - portugalská delegace 03.jpg
foto - portugalská delegace 04.jpg
foto - portugalská delegace 05.jpg
foto - portugalská delegace 06.jpg
foto - portugalská delegace 07.jpg
foto - portugalská delegace 08.jpg
foto - portugalská delegace 09.jpg
foto - portugalská delegace 10.jpg
foto - portugalská delegace 11.jpg