ilustrační obrázek

Jaká bude nová škola v Předklášteří? Návrhy představila vernisáž

17.2.2023 8:00
Nadčasová, moderní a udržitelná stavba uprostřed polí, s rozlehlou zahradou a sportovním areálem za sebou. Tak by se dal popsat vítězný návrh budoucí Svazkové základní školy VENKOV v Předklášteří na Brněnsku. Výsledky urbanisticko-architektonické projektové soutěže představila ve středu 15. února 2023 vernisáž v sále tamního obecního úřadu.

První místo získali Pelčák a partner architekti, s.r.o. Soustředili se na to, aby škola zapadla do svého okolí i při budoucí výstavbě a na tvorbu přátelského prostředí pro děti. Tradiční učebny doplňují také plochy pro týmovou práci mimo frontální výuku a místa pro sdružování. Stavba má mít minimální provozní náklady. Za vítězství získají výhru 690 tisíc korun.

Druhou příčku obsadili Atelier bod architekti s.r.o., které čeká odměna 490 tisíc korun. Na třetím místě ohodnoceném 290 tisíci korun skončil návrh od BY architects, s.r.o. Vítězné výstupy autorů si můžou lidé na obecním úřadě prohlédnout do 15. března 2023.

Svazková škola má v budoucnu sloužit 540 žákům z Předklášteří a z dalších šestnácti svazkových obcí na Tišnovsku. Odhadovaná cena za stavbu je přibližně 685 milionů korun včetně DPH. „Vznik studie na nejlepší možnou podobu budovy podpořil v roce 2022 i Jihomoravský kraj – 225 tisíci korunami,“ prohlásil předseda krajského Výboru pro regionální rozvoj Radomír Pavlíček.

3.misto vizualizaceA
3.misto vizualizace
2.misto vizualizaceB
2.misto vizualizaceA
2.misto vizualizace
1.misto vizualizaceB
1.misto vizualizaceA
1.misto vizualizace
3.misto vizualizaceB