ilustrační obrázek

Kraj opětovně v roce 2023 vypíše dotační program EVVO

11.1.2023 12:30
V souladu se Strategií rozvoje Jihomoravského kraje 2021+ a Programovým prohlášením Rady Jihomoravského kraje je i letos připraven Dotační program pro poskytování dotací v oblasti environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty. Celková částka v dotačním programu EVVO pro rok 2023 je stanovena na 3 miliony korun.

Cílem dotačního programu Environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty je finanční podpora neinvestičních a investičních projektů nevládních neziskových organizací, obcí Jihomoravského kraje, škol a dobrovolných svazků obcí. Dotační program je zaměřen zejména na vzdělávací a osvětové projekty v oblasti environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty, na podporu aktivního zapojení dětí, mládeže i dospělých do péče o životní prostředí.

“Pokud bychom podporovali jen ekologické a environmentální projekty bez osvěty a vzdělávání, odvedli bychom jen půlku práce. Enviromentální osvěta a výchova se na začátku 21. století staly důležitou součástí moderního způsobu života. Je potřeba informovat a vzdělávat všechny generace o důležitosti šetrného a ekologického přístupu k naší planetě. Máme ji totiž jen jednu. A musíme si jí proto náležitě vážit. Jsem proto rád, že se na této práci jako Jihomoravský kraj můžeme podílet,“ konstatoval náměstek pro životní prostředí Lukáš Dubec.