ilustrační obrázek

Vznik Domu přírody Bílých Karpat má podporu kraje. Radní navýšili dotaci

8.12.2021 11:00
Rada Jihomoravského kraje schválila ve středu 8. prosince 2021 navýšení dotace na podporu výstavby Domu přírody Bílých Karpat o 4 miliony korun na současných 10 milionů.

Domy přírody jsou postupně zakládány ve všech chráněných krajinných oblastech s cílem seznámit návštěvníky s přírodními zajímavostmi daného území. Záměrem je vybudování návštěvnického střediska, které nabídne interaktivní expozice v interiéru i exteriéru.

V případě Domu přírody Bílých Karpat bude toto centrum zřízeno v samotném srdci Bílých Karpat ve Veselí nad Moravou na Bartolomějském náměstí a první návštěvníky by mělo uvítat již v roce 2023.

“Na Domy přírody již narazil snad každý z nás - zejména rodiče s dětmi, kteří řeší, kam na interaktivní výlet do přírody. Díky podpoře Jihomoravského kraje a Ministerstva životního prostředí další takový “dům” vznikne i u nás.  Krajinné centrum seznámí turisty pomocí tematických expozic s unikátní lokalitou, do které je zasazeno, a navede je na další cenné přírodní lokality,” uvedl náměstek pro životní prostředí Lukáš Dubec

Podrobnosti o Domu přírody Bílých Karpat naleznete zde: https://www.dumprirody.cz/bilekarpaty/