ilustrační obrázek

Známe vítěze „Soutěže studentských prací s environmentální tématikou”

6.12.2021 12:30
Soutěž studentských prací se v Jihomoravském kraji koná již po devatenácté a tvoří integrální součást Akčního plánu Koncepce environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Jihomoravského kraje pro rok 2021. V rámci soutěže byly posuzovány závěrečné práce (bakalářské a diplomové) odbornou porotou složenou ze zástupců vysokoškolských pedagogů a odborníků z praxe ve dvou kategoriích, a to v kategorii bakalářské práce a kategorii diplomové práce.

Finanční dary v hotovosti a čestná uznání byly studentům předány na setkání, které se uskutečnilo 6. prosince 2021 v budově Krajského úřadu Jihomoravského kraje. 

„Podpora environmentálního vzdělávání ze strany Jihomoravského kraje dlouhodobě roste. Stále však máme v celospolečenské osvětě ohledně „zelených témat” rezervy, jelikož ekologizace není jen o snížení emisí aut či elektráren, ale i o ochraně rostlin a živočichů. Rozmanitost tohoto tématu dokazují i samotné vítězné akademické práce. Některé se zabývaly energetickými koncepcemi, jiné ohroženými druhy rostlin nebo optimalizací využívání krajiny,“ uvedl náměstek hejtmana Lukáš Dubec

 

Tabulka s přehledem oceněných prací ZDE .

foto - ocenenění studentských prací s eko tématikou 01
foto - ocenenění studentských prací s eko tématikou 02.jpg
foto - ocenenění studentských prací s eko tématikou 03.jpg
foto - ocenenění studentských prací s eko tématikou 04.jpg
foto - ocenenění studentských prací s eko tématikou 05.jpg
foto - ocenenění studentských prací s eko tématikou 06.jpg
foto - ocenenění studentských prací s eko tématikou 07.jpg
foto - ocenenění studentských prací s eko tématikou 08.jpg