Digitální technická mapa Jihomoravského kraje

 

Název projektu:                         Digitální technická mapa Jihomoravského kraje

Registrační číslo projektu:      CZ.01.4.03/0.0/0.0/19_259/0025671

Příjemce podpory:                    Jihomoravský kraj

Operační program:                   Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

Řídící orgán:                                Ministerstvo průmyslu a obchodu

 

Projekt je realizován s přispěním finanční podpory Evropské unie v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, specifického cíle 4.1 Zvětšit pokrytí vysokorychlostním přístupem k internetu, prioritní osy PO-4 „Rozvoj vysokorychlostních přístupových sítí k internetu a informačních a komunikačních technologií“.

Primárním cílem projektu je zajistit technické podmínky pro plnění povinností kraje založené zákonem č. 200/1994 Sb. o zeměměřičství a o změně a doplnění některých zákonů souvisejících s jeho zavedením, ve znění pozdějších předpisů, ve znění účinném po 30. 6. 2023.

Dále je cílem projektu pořízení dat ve smyslu §4b Zákona č. 200/1994 Sb., o zeměměřictví, ve znění pozdějších předpisů včetně všech prováděcích předpisů za použití již existujících polohopisných dat (v požadované kvalitě), doměření nových polohopisných dat základní prostorové situace, dat dopravní a technické infrastruktury DTM kraje včetně pořízení nových podkladů pro mapování a doměření. V rámci projektu budou pak data zapracována do datového skladu DTM kraje. Proběhne konsolidace a aktualizace existujících a nově pořízených dat DTM kraje. Bude vytvořen informační systém pro správu a aktualizaci dat DTM kraje a dále rozvoj IS pro ukládání, správu a aktualizaci dat DTM a pro poskytování dat DTM na jednotné rozhraní informačního systému digitální mapy veřejné správy.

Předpokládané datum ukončení realizace projektu je 12/2023. Předpokládané celkové výdaje projektu činí 234,9 mil. Kč. Výše přislíbené dotace z Evropské unie ve výši 85 % z celkových způsobilých výdajů je 199,7 mil. Kč.