ilustrační obrázek

Velká vlaková výluka na trati Brno - Blansko a změny v regionální dopravě

25.11.2021 11:00
Na čtvrteční tiskové konferenci (25. listopadu 2021) představitelé kraje, společnosti KORDIS JMK, Českých drah a Správy železnic komentovali změny v dopravě na jihu Moravy po 12. prosinci 2021 a velkou vlakovou výluku na trati Brno - Blansko.

Od 12. prosince 2021 na jeden rok zcela přestanou jezdit vlaky mezi Brnem a Blanskem a budou nahrazeny náhradní dopravou.

Radní Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Jiří Crha zdůraznil, že Jihomoravský kraj si uvědomuje, jak velkého počtu obyvatel kraje se výluka Brno – Blansko dotkne. "Proto dlouhodobě usiloval o to, aby byly dopady na cestující co nejmenší. Díky spolupráci všech zúčastněných se podařilo několik plánovaných staveb spojit do jedné velké akce. Po jejím dokončení získá Jihomoravský kraj modernizovanou trať, po které zanedlouho poté začnou jezdit i nové krajské nízkopodlažní vlakové jednotky," uvedl radní Crha.

Přípravu organizace dopravy shrnul ředitel KORDIS JMK Jiří Horský následovně: „Při přípravě vedení linek a jízdních řádů bylo naším hlavním cílem kompenzovat cestujícím delší dobu jízdy tím, že spoje budou jezdit častěji a alespoň některým cestujícím se sníží počet přestupů nebo docházková vzdálenost při přestupech.“

Podrobná tisková zpráva ZDE (docx).

foto - Tisková konference IDS, Kordis 01
foto - Tisková konference IDS, Kordis 02.jpg
foto - Tisková konference IDS, Kordis 03.jpg
foto - Tisková konference IDS, Kordis 04.jpg
foto - Tisková konference IDS, Kordis 05.jpg
foto - Tisková konference IDS, Kordis 06.jpg
foto - Tisková konference IDS, Kordis 07.jpg
foto - Tisková konference IDS, Kordis 08.jpg