ilustrační obrázek

Výstava představuje rakouské památky UNESCO

6.10.2021 17:30
Historické centrum Salzburgu, zámek a zahrady Schönbrunn či prehistorická kůlová obydlí v Alpách. To jsou jen některé z rakouských památek zapsaných na seznam UNESCO.

Jejich krásy teď mohou zájemci obdivovat i na Krajském úřadě Jihomoravského kraje. Ve foyer dnes (6. října 2021) začala výstava Kulturní dědictví UNESCO 2021 Rakousko.  

Putovní panelová výstava představí 38 rakouských položek historického a kulturního dědictví zapsaných na seznam světového dědictví UNESCO, reprezentativní seznam nehmotného kulturního dědictví lidstva a Paměť světa. Součástí výstavy bude i faksimile – tedy napodobenina takzvané Peutingerovy mapy (Paměť světa UNESCO). Za Jihomoravský kraj vernisáž uvedl náměstek Lukáš Dubec.

Na akci navazuje program u druhé části expozice ve Vile Löw-Beer. Ke zhlédnutí je tam panelová výstava 50 nejvýznamnějších rakouských osobností českého původu nebo s významným vztahem k naší kultuře. Kromě prohlídek se tam mohou zájemci zúčastnit i přednášky o vědě, divadelního představení Bazmek studia nebo hudebních koncertů.

Zájemci si mohou výstavu prohlédnout do 3. listopadu 2021.

foto - památky UNESCO Rakouska 00
foto - památky UNESCO Rakouska 01.jpg
foto - památky UNESCO Rakouska 02.jpg
foto - památky UNESCO Rakouska 03.jpg
foto - památky UNESCO Rakouska 04.jpg
foto - památky UNESCO Rakouska 05.jpg
foto - památky UNESCO Rakouska 06.jpg
foto - památky UNESCO Rakouska 07.jpg