ilustrační obrázek

Konference se věnovala chemii ve vzdělávání

22.9.2021 18:30
Ve středu 22. září 2021 se u příležitosti 70. výročí založení SPŠCH Brno, Vranovská v prostorách brněnského sídla uskutečnila konference “Chemie ve vzdělávání a její význam pro rozvoj Jihomoravského kraje“.

Konference se zúčastnili členové poradního sboru školy, představitelé samosprávy, členové Akademie věd ČR, univerzit, odborné veřejnosti a osobnosti z oblasti vědy a techniky. Záštitu nad konferencí převzal hejtman Jan Grolich a jeho náměstek Jiří Nantl.

Konference ocenila výsledky, kterých škola dosáhla od svého založení ve výchovně vzdělávacím procesu i v rozvoji svého personálního a materiálně technického vybavení. Vyzdvihla také přístup Akademie věd ČR a Sdružení moravských pracovišť AV ČR, směřující k dalšímu prohloubení součinnosti se středními odbornými školami, včetně gymnázií, zejména při práci s talenty z řad středoškoláků na jihu Moravy.

Střední průmyslová škola chemická v Brně, Vranovská byla v roce 2019 ustanovena krajem Centrem odborného vzdělávání v oboru chemie na středních školách v Jihomoravském kraji.  Kapacita uvedené školy se v budoucnu zvýší ze stávajících 500 žáků (z toho je cca 120 maturantů) o dalších 700 žáků (z toho bude cca 150 maturantů), kteří se budou připravovat v gymnáziu přírodovědného typu, zejména v oboru chemie.  Ke gymnaziálnímu studiu budou přijímáni zejména talentovaní žáci s perspektivou studia na univerzitách s orientací zejména pro vědeckovýzkumnou činnost.