ilustrační obrázek

Rekonstrukce základní školy pro autisty byla dokončena

20.9.2021 13:00
V průběhu září se otevřela praktická škola, která navazuje na vzdělávání v ZŠ Štolcova – Marie Hübnerové, která je určena pro studenty s autismem.

Ke slavnostnímu otevření došlo 20. září. Kapacita nového areálu na ulici Marie Hübnerové umožní v součtu s areálem na Štolcově ulici otevřít celkem 20 tříd, z toho 3 třídy MŠ, 15 tříd ZŠ a 2 třídy praktické školy. Celkové náklady na rekonstrukci školy činí 185 milionů korun a jsou v plném rozsahu placeny z prostředků Jihomoravského kraje.

Součástí školy je i speciálně pedagogické centrum, které provádí diagnostiku a poskytuje služby lidem s poruchami autistického spektra v celém Jihomoravském kraji. Služby zde poskytují speciální pedagožky, psycholožky a sociálně administrativní pracovnice.

„Počet dětí s poruchami autistického spektra se za posledních 10 let zvýšil šestkrát. Proto jsme potřebovali navýšit kapacity této unikátní specializované školy, která umožnuje individuální přístup. A také klademe důraz na metodickou podporu běžných škol, ve kterých také jsou děti s lehčími formami autismu,“ řekl při slavnostním znovuotevření Jiří Nantl – náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast vzdělávání a chytrý region.

„Na základě vývoje z posledních let předpokládáme, že zvyšování počtu dětí s PAS bude pokračovat a bude klást další nároky na zajištění jejich vzdělávání. Jedná se zejména o děti, které musí ze zákona zahájit povinnou školní docházku. Děti budeme i nadále vzdělávat ve školním areále na Štolcově ulici v Brně – Černovicích, tak nově i v areálu na ulici Marie Hübnerové v Brně - Řečkovicích,“ komentuje znovuotevření ředitel školy Tomáš Musil.

 

foto - ZŠ Hapalova po rekonstrukci 000
foto - ZŠ Hapalova po rekonstrukci 02
foto - ZŠ Hapalova po rekonstrukci 03
foto - ZŠ Hapalova po rekonstrukci 04
foto - ZŠ Hapalova po rekonstrukci 05
foto - ZŠ Hapalova po rekonstrukci 06
foto - ZŠ Hapalova po rekonstrukci 07
foto - ZŠ Hapalova po rekonstrukci 01.jpg