ilustrační obrázek

Školy jsou připravené na nový školní rok

31.8.2021 14:30
Všechny školy zřizované Jihomoravským krajem jsou nachystané na zahájení nového školního roku.

V přípravném týdnu se konaly pravidelné porady ředitelů všech typů škol, kde ze strany krajského úřadu došlo k ujasnění současných platných hygienickým opatření.

Největším otazníkem byla střední škola v Hodoníně, kterou zasáhlo tornádo, ovšem i zde je možné školní rok standardně zahájit. „Integrovaná střední škola v Hodoníně byla velmi poničena tornádem. Na místě původních dílen zbyla pouze základová deska. Podařila se však dojednat spolupráce napříč školami a firmami, aby učni mohli konat praxe jiným způsobem a studenti nepřišli o zásadní složku jejich vzdělávání,“ komentuje situaci Jiří Nantl – náměstek hejtmana pro oblast vzdělávání a chytrý region.

„V řešení situace nám velmi pomohlo rozhodnutí Jihomoravského kraje, který nám umožnil přijímat dary napřímo bez normálně požadovaného předchozího souhlasu rady kraje. Efektivně jsme proto mohli využít pomoci nejen od místních firem, ale i dárců z celé republiky. Jednalo se převážně o materiální dary,“ říká ředitelka školy Eva Schmidová.

„Na místě je poděkovat za rychlou a kvalitní práci, kterou odvedla paní ředitelka. Během několika málo hodin po pohromě již zajistila první opravné práce. Díky tomu zachránila školu před ještě větší škodou,“ dodává Jiří Nantl.

Právě na Integrované střední škole v Hodoníně zahájí Jiří Nantl symbolicky školní rok, a to 1. září v 8:00.

Další informace zde: Tornádo na Lipovce - ISŠ Hodonín (issho.cz)

foto - opravy hodonínské ISŠ po tornádu 00
foto - opravy hodonínské ISŠ po tornádu 01.jpg
foto - opravy hodonínské ISŠ po tornádu 02.jpg
foto - opravy hodonínské ISŠ po tornádu 03.jpg
foto - opravy hodonínské ISŠ po tornádu 04.jpg