ilustrační obrázek

Inovace organizace pro podporu škol

Středisko služeb školám a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace od 1.7.2021 změní svůj název, nově se bude jmenovat VIM – Vzdělávací institut pro Moravu.

Návrh schválila 16. června Rada Jihomoravského kraje a dnes 24. června 2021 i zastupitelstvo. Zkrácenou formu názvu „Vzdělávací institut pro Moravu“ nebo zkratku „VIM“ bude organizace používat všude tam, kde není plný formální název vyžadován. Slavnostní odhalení brandové identity nové značky a s tím spojené představení nové strategie je naplánováno symbolicky na začátek nového školního roku. Půjde o součást „školského balíčku“, který má Jihomoravský kraj posunout dále v kvalitě řízení krajských škol.

„Chtěl jsem, aby nový název a vizuální identita organizace odrážela modernost přístupu a koncepce, která také prochází změnami s cílem posílit podporu škol a zejména jejich ředitelů jako klíčových aktérů ve vzdělávání, kteří nesou odpovědnost za vizi a výsledky jednotlivých škol. Došlo také k rozšíření činnosti organizace, aby mohla poskytovat své služby na více místech,“ oznámil Jiří Nantl – náměstek hejtmana JMK pro vzdělávání a chytrý region s tím, že o možnosti rozšíření služeb organizace VIM do některých jiných krajů bude jednat s jejich představiteli.

„Tato změna je součástí změny celé brandové identity značky a představuje významný milník ve více jak pětadvacetileté historii této organizace. Rebranding je zároveň součástí nové strategie, která reflektuje ambice Vzdělávacího institutu pro Moravu v oblasti dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků i podpory škol a školských zařízení,“ uvedla ředitelka organizace Leona Sapíková.

Vizuální identita organizace VIM  bude úzce navázána na vizuální styl kraje. Jde o první krajskou organizaci, která takto komplexně přijímá novou vizuální identitu kraje.