ilustrační obrázek

Stavba Velkého městského okruhu se posunula na Tomkovo náměstí

23.6.2021 20:30
Tomkovo náměstí a Rokytova. Další dvě stavby brněnského Velkého městského okruhu, které dnes (23. června 2021) zahájilo Ředitelství silnic a dálnic.

Setkání v terénu se zúčastnil i jihomoravský radní pro oblast dopravy Jiří Crha společně se zástupci města a zhotovitelů. 

Stavby s názvem Tomkovo náměstí a Rokytova navazují na Husovický tunel. Po vybudování mají významně ulevit přetíženým silnicím v ulicích Svatoplukova, Rokytova a křižovatce ulic Provazníkova a Karlova od dopravy, která směřuje na sídliště Vinohrady a do Líšně. Nová komunikace má zároveň přispět ke snížení nehodovosti a zvýšit plynulost dopravy.
Součástí staveb jsou dvě mimoúrovňové křižovatky, šest mostů a šest protihlukových stěn o celkové délce 2355 metrů. 

„Jsem rád, že mohu být přítomen zahájení takto významné stavby. Vzhledem k tomu, že stav dopravní infrastruktury v kraji není ideální, tak jsme rádi za každou dopravní stavbu, která se realizuje, a to bez ohledu na to, zda je investorem kraj, stát nebo jednotlivá města. Každý, kdo bydlí v Brně, nebo zde pracuje, zažívá prakticky každý den kolony, dopravní zácpy, stoupající nehodovost, nárůst exhalací. Moravská metropole prostě VMO potřebuje. Velký městský okruh je stavba, která přinese nejen zlepšení dopravní situace, ale bude mít i pozitivní vliv na životní prostředí a v neposlední řadě také na lidi bydlící v centru Brna i v jeho okolí," řekl při slavnostním zahájení stavby radní Jihomoravského kraje pro dopravu Jiří Crha.

Velký městský okruh Brno má po svém kompletním dobudování významně zmírnit dopravní zátěž v řadě hlavních ulic. Aktuálně běží práce i na II. etapě stavby VMO Žabovřeská. 

210623_zahajeni_stavby_VMO_Tomkovo_nam_foto_sch013
210623_zahajeni_stavby_VMO_Tomkovo_nam_foto_sch015.jpg
210623_zahajeni_stavby_VMO_Tomkovo_nam_foto_sch021.jpg
210623_zahajeni_stavby_VMO_Tomkovo_nam_foto_sch041.jpg
210623_zahajeni_stavby_VMO_Tomkovo_nam_foto_sch046.jpg
210623_zahajeni_stavby_VMO_Tomkovo_nam_foto_sch057.jpg
210623_zahajeni_stavby_VMO_Tomkovo_nam_foto_sch066.jpg