ilustrační obrázek

Handicapovaní sportovci ze 14 zemí se utkají v Brně

23.6.2021 16:30
Na 755 mladých handicapovaných sportovců ze 14 zemí se na sportovištích v Brně zúčastní Evropských her handicapované mládeže Emil Open.

Jubilejní 10. ročník her zahájil ve středu 23. června 2021 na brněnském náměstí Svobody hejtman Jan Grolich spolu s představiteli města a dalších institucí.

Evropské hry handicapované mládeže jsou mezinárodním sportovním a společenským setkáním sportovců se zdravotním postižením od 10 do 26 let. „Jihomoravský kraj letošní hry podpořil částkou 700 tisíc korun,“ uvedl hejtman Jan Grolich. Handicapovaní sportovci se utkají v pěti letních sportech - atletice, plavání, stolním tenise, boccia a bocce. Sport boccia jde přirovnat ke hře pétanque, s tím, že je přizpůsoben lidem se zdravotním postižením. Bocce představuje podobný sport, ale účastníci jej hrají venku na trávníku. Akci doprovodí také speciální kempy pro vozíčkáře, například basketbalový.

Akci pořádá Emilova sportovní, z.s. Jde o spolek založený Nadačním fondem Emil za účelem podpory rozvoje pohybových aktivit veřejnosti a osob se zdravotním postižením, pořádání sportovních akcí a zakládání sportovních klubů.

Foto: M. Jilka. Více o hrách naleznete zde: https://emilopen.cz .