Zodolnění výjezdových základen Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje

Název projektu Zodolnění výjezdových základen Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje
Registrační číslo projektu CZ.06.1.23/0.0/0.0/16_055/0004023
Příjemce podpory Jihomoravský kraj
Operační program Integrovaný regionální operační program
Řídící orgán Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Projekt byl realizován v rámci Integrovaného regionálního operačního programu, prioritní osy 1 Konkurenceschopné, dostupné a bezpečné regiony, výzvy č. 36 Stanice IZS.

Předmětem projektu bylo zodolnění výjezdových základen Zdravotnické záchranné služby JMK za účelem zvýšení připravenosti k řešení a řízení rizik a katastrof prostřednictvím vybudování Servisního střediska pro opravy a údržbu vozidel a vybavením výjezdových základen.

V rámci projektu byl vybudován autoservis vozidel rychlé záchranné pomoci, ZZS JMK v Brně-Černovicích, který slouží k zajištění kontinuální připravenosti techniky a prostředků (vozidel) k nasazení a k brzkému zajištění opravy a uvedení techniky do provozu. Autoservis se nachází vedle stávající výjezdové základny.

Dále bylo pořízeno 7 ks chladících zásobníků léčiv a zdravotnického materiálu. Tím je zajištěn dostatek skladovacích prostor pro léčiva a zdravotnický materiál vyžadující specifické skladovací podmínky (v chladu). Dostatek skladovacích prostor snižuje závislost na častém zásobování takovými léčivy a zdravotnickými prostředky.

Na výjezdové základny Vyškov a Tišnov byly pořízeny 2 klimatizační jednotky k zajištění vhodných pracovních podmínek pro personál ZZS JMK.

Realizace projektu byla ukončena 6/2023. Celkové výdaje projektu činily 44 444 741 Kč. Dotace byla proplacena ve výši 35 733 572 Kč.