ilustrační obrázek

Kulatý stůl zdravotnictví opět v Brně

 Brně se dnes (10. června 2021) konalo celostátní setkání ředitelů nemocnic a zástupců ze sektoru zdravotnictví. Již 14. ročník setkání pořádala opět společnost Magnus Regio. Setkání zahájil radní Jihomoravského kraje pro zdravotnictví Jiří Kasala.

 

„Jako zástupce Jihomoravského kraje musím vyzvednout, že dostupná zdravotní péče na jižní Moravě je pro nás prioritou. Jak jsme viděli v posledním těžkém období, tak připravený systém zdravotnictví je základem pro přicházející hrozby. V tomto směru nás čeká v kraji mnoho výzev,“ uvedl na začátku svého projevu radní pro oblast zdravotnictví Kasala.

Kasala otevřel také problematiku řízení nemocnic, které jsou zřizovány Jihomoravským krajem. Uvedl, že možností by bylo vytvořit jeden subjekt. „Zároveň v současné době vedeme aktivní debaty k možnosti vzniku zastřešující organizace, která by propojila všechny nemocnice zřizované Jihomoravským krajem,“ řekl.

Mezi další hosty patřila například náměstkyně ministra zdravotnictví Helena Rögnerová, Jiří Kyliš ze společnosti ICZ, a.s., Zbyszek Lugsch ze společnosti Soitron s r. o. a další. Důležitými tématy konference byl také plán obnovy jako součást kybernetické ochrany nemocnic, financování zdravotnictví i navyšování kompetence sester.