ilustrační obrázek

Nový ředitel břeclavské střední školy byl uveden do funkce

10.6.2021 13:00
Náměstek hejtmana pro vzdělávání Jiří Nantl dne 10.06.2021 uvedl nového ředitele střední školy v Břeclavi, kterou kraj zřizuje.

Novým ředitel Střední průmyslové školy Edvarda Beneše a obchodní akademie Břeclav byl jmenován Radou Jihomoravského kraje Mgr. Jiří Uher. Ten převzal při uvedení do funkce jmenovací dekret. Nahradí tak dosavadní zastupující ředitelku Ing. Dagmar Pavlíkovou Nešporovou, která byla vybrána po úmrtí jejího předchůdce, aby školu řídila. Nantl na místě dosavadní ředitelce poděkoval za práci v nelehkém období. 

„Střední odborné školství nejen na jižní Moravě potřebuje modernizaci a k tomu potřebujeme přivést na místa ředitelů škol nové lidi, ideálně s rozsáhlou zkušeností z praxe. Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a obchodní akademie Břeclav je hluboce zakotvena v břeclavském regionu, ale také v síti spoluprací s partnery z průmyslu. Očekávám, že nový ředitel tento potenciál dále rozvine a povede tuto školu do pozice vlajkové lodi jihomoravského středního odborného školství,“ řekl při jmenování náměstek hejtmana JMK pro vzdělávání a chytrý region Jiří Nantl.

„Chci, aby se škola opět stala první volbou pro žáky základních škol z širokého okolí. Mojí prioritou bude nejen kvalita vzdělání a práce s lidmi, ale současně chci zapracovat na vnějších vztazích spojených tří škol, kde hraje důležitou roli také Střední odborné učiliště,“ okomentoval své uvedení Jiří Uher.

V současnosti škola nabízí 14 oborů ke studiu. Má také rozsáhlou síť partnerů z regionálních společností, jako jsou Fosfa, Gumotex, Otis nebo Alca Plast. 
 

foto - nový ředitel Střední průmyslové školy Edvarda Beneše a obchodní akademie Břeclav 00
foto - nový ředitel Střední průmyslové školy Edvarda Beneše a obchodní akademie Břeclav 01.JPG
foto - nový ředitel Střední průmyslové školy Edvarda Beneše a obchodní akademie Břeclav 02.JPG