ilustrační obrázek

Podpora nadaným studentům

2.6.2021 18:30
Rada Jihomoravského kraje na svém dnešním zasedání (2. června 2021) schválila finanční podporu pro nadané studenty ve výši téměř 7 milionů korun.

Program podpory nadaných studentů je v Jihomoravském kraji realizován od roku 2006. Jeho cílem je poskytnout nadaným žákům i studentům prostředky k vhodnému rozšíření potřebných znalostí a dovedností, učinit je tak ještě více atraktivními pro vědecké instituce či inovativní firmy a současně také posílit jejich vazbu na jihomoravský region.

„Jihomoravský kraj má unikátní systém vyhledávání a podpory talentů v mladé generaci. A tak to má v regionu univerzit, vzdělanosti a inovací být,“ oznámil po jednání rady náměstek hejtmana JMK pro vzdělávání a chytrý region Jiří Nantl, který je předkladatelem návrhu.

Celkově chce rada uvolnit částku 6 960 000 korun. Kromě přímé individuální podpory žáků se z prostředků dotace bude hradit i podpora Středoškolské odborné činnosti, organizační zajištění T-exkurzí pro středoškoláky a aktivity související s dalším vzděláváním. O návrhu bude ještě hlasovat zastupitelstvo kraje, které se sejde v červnu.