ilustrační obrázek

Kraj podpoří sport více než 20 miliony korun

2.6.2021 15:00
Částka 132 tisíc korun na výstavbu pálkařských tunelů pro mladé baseballisty, 104 tisíc na opravu střechy budovy šaten na fotbalovém hřišti v Suchohrdlech u Miroslavi nebo 92 tisíc na dostavbu hráčských šaten v Újezdě u Brna. Ve středu (2. června 2021) schválili krajští radní dotace do sportu.

„Celkem jsme schválili přes 20 milionů korun. Nastavili jsme pravidla tak, aby se dostalo na více subjektů, a hlavně na ty, které se starají o děti. Loňský rok byl pro sport extrémně náročný. Když jsem se bavil s rodiči, tak říkali, že jejich dětem kromě školy nejvíc chyběl právě pravidelný pohyb a hlavně kamarádi z oddílů,“ konstatoval hejtman Jan Grolich

Kraj se chystá rozdělit mezi 70 oddílů a sdružení částku 8,1 milionu korun na podporu výstavby, rekonstrukcí a oprav sportovních zařízení. Pro 151 vybraných subjektů kraj vyčlenil sumu v celkové výši 12 milionů na podporu pravidelné činnosti sportovních organizací (tabulka 1 a 2).  

Stejně tak se krajská rada rozhodla podpořit organizaci sportovních akcí v kraji, a to celkovou částkou 2,7 milionu korun. Dotaci by tak měli obdržet pořadatelé Grand Prix Brno v dráhové cyklistice, finále extraligy v atletice a Mistrovství ČR družstev mužů a žen v atletice, Mistrovství ČR mládeže v jachtingu 2021 nebo tanečního Mistrovství světa dospělých Standard 2021. (Seznam navržených akcí v tabulkách 3 a 4.) Rozhodnutí rady musí ještě potvrdit krajské zastupitelstvo.

Podrobnosti o dotačním programu Podpora sportu v Jihomoravském kraji v roce 2021 naleznete ZDE.