ilustrační obrázek

Nechme děti bádat, radí učitelům

27.5.2021 14:00
Jak netlumit přirozený zájem dětí o věci kolem sebe?

Odpověď na tuto ústřední otázku hledala mezinárodní odborná konference pro učitele EduSTEM s podtitulem Tvořím, tedy jsem. Online akci zorganizovalo ve čtvrtek 27. května 2021 Jihomoravské centrum pro mezinárodní mobilitu (JCMM).

Za Jihomoravský kraj zde vystoupil náměstek hejtmana pro vzdělávání a chytrý region Jiří Nantl, který ocenil mezinárodní rozměr konference. Ta byla z Brna vysílána v češtině i němčině. „Posilování spolupráce se sousedními regiony - Dolním Rakouskem nebo regiony západního Slovenska - je pro Jihomoravský kraj velmi významné. A o oblasti školství a vzdělávání to platí dvojnásob,“ konstatoval náměstek hejtmana Jiří Nantl. „Projektem EduSTEM prohlubujeme mezinárodní spolupráci a zapojení jihomoravských škol do proudu evropského vzdělávání 21. století,“ zdůraznil ředitel JCMM Miloš Šifalda. Přes telemost se ke konferenci připojila také dolnorakouská zemská radní Christiane Teschl-Hofmeister. 

Konference byla jedním z vrcholů tříletého projektu hrazeného z evropského fondu pro regionální rozvoj Interreg. Jeho cílem je prohlubování znalostí v oblastech vědy, techniky, inženýrství a matematiky prostřednictvím badatelských činností dětí (MŠ) a badatelské výuky (ZŠ).
 

foto - konference EduSTEM, nám. Nantl 01
foto - konference EduSTEM, nám. Nantl 02.jpg
foto - konference EduSTEM, nám. Nantl 03.jpg
foto - konferenceEduSTEM, nám. Nantl známka 01.jpg