ilustrační obrázek

Kraj hledá ředitele dvou významných gymnázií

19.5.2021 15:30
Rada JMK ve středu 19. května 2021 vyhlásila konkurzy na nově uvolněné pozice ředitelů středních škol v Hodoníně a ve Znojmě, které kraj zřizuje.

Rada Jihomoravského kraje na svém zasedání vzala na vědomí dvě vzdání se pracovního místa ředitelů středních škol, jedná se o RNDr. Leoše Gretze (ředitele Gymnázia, Střední pedagogické školy, Obchodní akademie a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Znojmo, příspěvkové organizace) a Mgr. Jiřího Hubačky (ředitele Gymnázia, Obchodní akademie a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Hodonín, příspěvkové organizace). Současně odhlasovala vyhlášení konkurzního řízení a zvolila předsedu a další členy konkurzní komise, kteří jsou určeni zřizovatelem. 

„Výběr ředitelů škol je fakticky nejvýznamnější pravomoc kraje ve školství, protože tím reálně určujeme směřování jednotlivých škol.  Proto se snažíme, abychom vždy našli ty nejlepší kandidáty, kteří budou i silnými hráči v celém týmu ředitelů jihomoravského školství,“ okomentoval vyhlášení konkurzu Jiří Nantl, náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast vzdělávání a chytrého regionu

Nově vybrané ředitele vyjma vysokého finančního ohodnocení (až 60 000 Kč – Hodonín, až 64 000 Kč – Znojmo) čeká také nový benefit. Města Hodonín a Znojmo totiž nabízejí po dohodě s Jihomoravským krajem výhodu ve formě pronájmu městského bytu.

„Snahou vedení kraje také je, aby konkurzy na ředitele škol byly maximálně otevřené vhodným uchazečům z celé země. Velmi si vážím dohody se starosty Hodonína a Znojma, že města s námi na tomto cíli budou spolupracovat i formou nabídky městského nájemního bytu,“ okomentoval Nantl.