ilustrační obrázek

Dotační příležitosti v podpoře boji proti suchu 2.kolo

14.5.2021 10:00
Pro rok 2021 Jihomoravský kraj vyhlásil dotační program Podpora boje proti suchu, zadržení vody v krajině a následná péče o zeleň na území Jihomoravského kraje v roce 2021, který je výrazně finančně posílen.

Aktuálně běží 2. kolo sběru žádostí (s finanční alokací 7 mil. Kč), které končí 6. srpna 2021 (do 14:00) u těchto dotačních titulů:

•    DT 1 Zadržení vody v krajině (max. výše dotace 400 tis. Kč) je zaměřený na podporu a zlepšení technického stavu rybníků, drobných vodních toků, malých vodních nádrží a retenčních opatření, které posílí přirozenou funkci zadržení vody v krajině Dotační titul je určený především pro obce, dobrovolné svazky obcí ale i drobné zemědělské podnikatele sídlící v území Jihomoravského kraje.
•    DT 3 Projektová dokumentace (max. výše dotace 100 tis. Kč) je zaměřen na podporu zpracování projektové dokumentace na realizaci aktivit pro zmírnění dopadů klimatických změn, posílení retence a akumulace vody v krajině.
•    DT 4 Koncepční dokumenty k opatření ke zmírnění dopadů klimatických změn (max. výše dotace 60 tis. Kč) je zaměřen na zpracování koncepčních dokumentů pro rozhodování o přírodě blízkých adaptačních opatřeních přispívajících k zvýšení odolnosti, biodiverzity a vodní stability v krajině.

Podrobnosti o programu zájemci naleznou na Dotačním portálu Jihomoravského kraje ZDE.